2019. jan 14.

Összefoglalás_állatok kültakarója_mozgása

írta: csalaneedit
Összefoglalás_állatok kültakarója_mozgása

Összefoglaló feladatlap itt érhető el, aki pedig bizonytalan a kitöltésében, az nézze meg inkább: így kellett volna kitölteni!

 

Ez itt angóra. De tudod mi a nerc, és hogy mennyit ér?

Képtalálat a következőre: „angóra nyúl”

A valódi szőrmével való munka magában foglal sok nehézséget mind a beszerzés, mind a gyártás terén, és egyre inkább az eladás terén is. Az állatbőröket aukciókon értékesítik, a legnagyobbak közülük, amelyeket Finnországban, Dániában, Kanadában, az USA-ban, és Oroszországban tartanak – az itt rendezett aukciókra a világ minden tájáról érkeznek vásárlók, akik azután vagy a szőrmét, vagy a belőle készített terméket eladják a hazai piacon. Évről évre világpiaci szinten egyre kevesebben vesznek részt ezeken az aukciókon, az oroszországi felvásárló vállalatok számát már csak néhány tucatra becsülik.

A leghíresebb márkák is itt vásárolják fel a nyersanyagukat, például a Fendi, ami az egyik legfőbb divatformáló a szőrme készítés piacán. A Fendi bundák ára 2,5 ezer eurónál kezdődnek, a kiskereskedelemben pedig már több tízezer euróért árusítják őket. Az egyik legaktívabb oroszországi felvásárló cég a „Második Szőrmés” (Второй меховой), egyike a távoli, ám annál nagyobb presztízsű kanadai aukció résztvevőinek. A francia Yves Salomon is vásárolja az aukcióra bocsátott szőrmét. Salomon alacsonyabb árkategóriában dolgozik, ugyanis amellett, hogy ő is drágább típusú szőrméket dolgoz fel, megengedheti magának, hogy egyszerűbben dolgozza fel a nyersanyagot. A gyártási költségeket tekintve például a nyúlprémmel díszített kabát elkészítését a piac résztvevői 500 euróra becsülik, egy jó minőségű nercből készített bunda gyártási költségét pedig, 700-1000 euróra, ha a nerc darab ára 10-15 dollár.  (Forrás: Oroszvilág)

Szólj hozzá

állatszervezettan